|
גדנ"ע קליעה: מיועד לגילאי 14 / כיתה ט' (המוקדם מבינהם) עד גיוס.
בגדנ"ע קליעה לומדים לירות על נשק ועל כל הנגזרות של נשק - בטיחות, כללי ירי, שימון וכדו'.
ישנם 2 סוגי מטווחים:
סגור - רובה אוויר ל-10 מ'.
פתוח - 0.22 ל-50 מ'.
כלי ירי בשימוש: פיינברקבאו 300, דגם 601 למתקדמים - לירי במטווחי אוויר.
אנשוץ 0.22 (טוטו), M-16 מוסב ל-0.22, מאוזר 0.22 - לירי במטווחי 50 מ'.
במהלך השנה מתקיימים ימי הכשרה לקלעים וקצינים. ההכשרה נותנת לחניך סמכויות רחבות יותר (עם חובות כמובן) כחיך במועדון קליעה. בדרגות הגבוהות ישנה הקצאה למס' חניכים על כל מועדון קליעה. הדרגה הגבוהה ביותר היא צלף. התכנון הוא שלצלף יהיו כל מיני דברים נוספים כצ'ופר ובמידה ויגיע לחי"ר, יאותר כבר לאחר הטירונות לצליפה.
ביולי-אוג' כל שנה, בד"כ יוצאים ל-5 ימי גדנ"ע קליעה שבו הדגש הוא על מצבי ירי באנשוץ, בעיקר שכיבה. (יש סיכוי לצ'ופר - ירי ב-M-16).
יש גם קורס למתקדמים שאורכו 10-12 (תלוי אם סוגרים שבת) שבו מתנסים ב-3 מצבי הירי באנשוץ, ירי ב-M-16 וירי אולי בעוד כלי נשק, בקורס שאני הייתי בו לדוג', ירינו על גלילון.
הקורס מסמיך כע. מדריך.
הקורס כולל גם תורניות ניקיון (לא מאחל לאף אחד לנקות בסיס לפני ביקור קחנ"ר (תא"ל - [מפקד החיל]), שדאות, מטווחי לילה וכדו', הכל ברמת ההספק ונכונות המדריכים.
2 הקורסים מתקיימים באחד מבסיסי הגדנ"ע.
בכל שנה יש את אליפות הארץ לקליעה בגדנ"ע - תחרות הכ"ג (ע"ש כ"ג יורדי הסירה) ועוד כ-2-3 תחרויות מרחביות.
ליורים מצטיינים ניתנת האופציה להצטרף להפועל, כאן זו כבר הליגה של הגדולים יותר - ציוד יותר חדיש, תחרויות ארציות ובינ"ל (להפועל בוגרים), אימונים איטנסיביים יותר וכדו'. אבל לא ארחיב כי אני סתם סוטה מעניינו.
לא בכל מועדון ניתן לירות את כל סוגי הנשקים בגלל בעיות מיקום המועדון או שאין תקן למבנה. (בחלק מהמקרים מדובר במבנים ישנים).
מועדני גדנ"ע קליעה קיימים ביישובים: כמה באיזור הצפון שאני לא זוכר את שמם (2-3), חיפה, רעננה, הרצליה, כביר (אבו-כביר, ת"א), ר"ג ורחובות. עד כמה שאני יודע יש דיבורים להקים מטווחים בעוד כמה מקומות.
יש מטווחים שבהם רק מד"נים אחראיים כאשר אחד מהם הוא מפקד המועדון ויש כאלו שיש מנהל מועדון שהוא אע"צ + מד"נים.
בכל מועדון, תלוי במדריכים, ייתכנו פעילות נוספות.
בכלל, כיום בגלל כל השינויים שעובר חנ"כ (כנראה עם כל צה"ל), גם מסגרת גדנ"ע קליעה קצת משתנה ועוברת למצב אחיד יותר בכל המועדנים וכל מיני שינויים אחרים, כך שיכול להיות שיהיו אי אילו דברים שלא ציינתי.
הצטרפות לגדנ"ע קליעה הינה בתשלום שנתי (ספט'-אוג') ומדובר בעלות ביטוח.
|